Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija
T: +386 2 778 67 01 .:.  E: info@cyclingpp.com  .:.  Facebook  .:. Youtube

ETAPNA DIRKA ZA POGI POKAL

Tim Roškar

V soboto so ekipa desetih mlajših mladincev (David Adam, Maj Bohak, Nik Muršec, Luka Lupša, Jernej in Jakob Bornšek, Tai Nahberger, Lucian Kostanjevec, Miha Bošnik, Nik Vidovič) nastopili na 3. Pokal Kamnika, krožni dirki v dolžini 38 km in nekaj več kot 900 v.n.m. Dirka je bila speljana po ozkih cestah, ki so jo mejili škarpe, hiše, pašniki in obcestni kanali za odvodnjavanje. V zadnje omenjenih se je na žalost znašel Miha Bošnik. Miha je padel in jo odnesel z odrgninami in močnejšim udarcem v predelu kolka. Padci so del kolesarstva na katere včasih nimamo vpliva pa neglede na trud umikanja. V prvem delu dirke se je najbolje znašel Maj Bohak, ki mu je uspelo ujeti beg 4 kolesarjev vključno z njim v katerega se je kasneje preselil Vanja Kuntarič Žibert, ki je na koncu uspel ugnati vso konkurenco.

Peterica je bežala složno vendar nad razgretim asfaltom in pod vročim soncem ni bilo lahko. Najslabše na vročino jo je odnesel Maj, ki je med begom občutil slabost in je bil primoran zmanjšati tempo. Vseeno je na koncu dirko končal z 20 sekundno prednostjo pred glavnino v kateri so zaključili 3 naši kolesarji Luka Lupša (7. mesto), Nik Muršec (8. mesto) in David Adam (15. mesto). Ostali naši kolesarji dirke niso uspeli končat, vendar so se borili do samega konca, to je bilo ko je mimo njih pripeljal spremljevalni avto »metla«.
Po sobotnem dirkanju je v sklopu dvodnevne Etapne dirke za Pogi pokal sledila dirka 1. VN občine Domžale. Krožna dirka s petimi krogi in skupno dolžino 62,5 km. Na štartu v nedeljo smo imeli 9 kolesarjev, saj bolečine pri Mihu so bile prehude, da bi lahko štartal. Fantje so dirko startali v 1,1 km vzpon, ki je takoj naredil selekcijo. Na vrhu prvega vzpona so bili povsem v ospredju Maj Bohak, Nik Muršec, Luka Lupša in peterica kolesarjev iz drugih klubov. Na vrhu so imeli 30 sekundno prednost, vendar jim je na ravnem delu dirke po spustu glavnina prišla povsem blizu in jih je ujela. Ampak naslednji krog se je glavnina ponovno razbila in razdelila v manjše skupinice. Vsi naši fantje so se trudili na vso moč. V ospredju je ostajal Maj Bohak, ki je ponovno bežal v tokratni šesterici. Dirko je Maj poskušal rešiti na zadnjem 5. vzponu, kjer je bil tudi najmočnejši, vendar je bil spust izjemno hiter in so bili v prednosti težji kolesarji. Tako se je po 15 sekundni razliki na vrhu vzpona uspel nazaj v peterico priključiti Maj Prevejšek, ki je v ciljnem sprintu šesterice zmagal. Maj Bohak je končal na odličnem šestem mestu po zaprtju v sprintu. Na 11. mestu je dirko končal Nik Muršec, na 14. David Adam. Ostali naši kolesarji niso uspeli dirke zaključiti. Čestitke vsem za izkazano na cesti!
Generalna uvrstitev po dveh dneh:
Zmagovalec Etapne dirke za pokal Pogi: Otoničar Miha
6. Maj Bohak
10. Luka Lupša
12. Nik Muršec
21. David Adam

Zadnje objave

Objave

« Junij 2024 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize