Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija
T: +386 2 778 67 01

Belgija je pač specifična kolesarska dežela

Ptujski kolesarji so bili pretekli teden zelo aktivni. Opravili so klubske priprave pred prihajajočimi uvodnimi dirkami v novi sezoni. V ptujskem taboru so izkoristili ugodno vreme in odšli na krajši  trening na slovenski obali. Tam so bili so prisotni skoraj vsi kolesarji kolesarskega kluba Perutnina Ptuj.Ptujski kolesarji so bili pretekli teden zelo aktivni. Opravili so klubske priprave pred prihajajočimi uvodnimi dirkami v novi sezoni. V ptujskem taboru so izkoristili ugodno vreme in odšli na krajši  trening na slovenski obali. Tam so bili so prisotni skoraj vsi kolesarji kolesarskega kluba Perutnina Ptuj.


Medtem ko so praktično vsi mladi ptujski kolesarji vadili v slovenskem Primorju pa je Marko Hozjan s slovensko mladinsko reprezentanco nastopil na izjemno prestižni a težki dirki svetovnega pokala v Belgiji, dirki Gent-Wevelgem za mladince. Dirka je bila dolga 118km in na štartu je bilo 150 kolesarjev, ki so tekmovali v reprezentančnih dresih. Proga je bila zelo zahtevna, s strmimi kratkimi vzponi in seveda znamenitimi odseki belgijskih kock. Slovenska reprezentanca je imela veliko smole s padci, ki po navadi krojijo takšno dirko. Smolo s padci je imel na žalost tudi Marko, zato je dirko končal na 83.mestu. Klubski trener Matej Marin, ki je bil z njim vseskozi v kontaktu je na to temo povedal:  »Marko je bil dobro pripravljen, kar je potrdil prejšnji vikend na dirki v Italiji. Belgija je pač specifična dežela za dirkanje, kjer te vsak padec ali počena zračnica oddalji od vrhunskega rezultata. Ampak v klubu verjamemo v njega in njegovo kvaliteto. Pridno treniramo naprej in z optimizmom gremo na naslednje dirke.« V Belgiji je od mladih slovenskih reprezentantov največ pokazal Aljaž Omrzel, ki je zasedel končno 27. mesto.
Ta konec tedna se sicer za prav vse selekcije Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj prične sezona 2018, saj bodo 31.marca nastopili v Ihanu na VN Andreja Hauptmana in nato mladinci še  2. aprila na VN Gornji Knjeginec na Hrvaškem.
tp

Zadnje objave

Objave

« Januar 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize