Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija
T: +386 2 778 67 01

GORJE - Sagadin prvič letos, Malovič drugi

sagadin-gorje.jpg
V nedeljo se se fantje ponovno mudili v Gorenjskih koncih. Tokrat natančneje v Gorju. Kljub nižjim temperaturam in dežju, so se tudi tokrat fanjte iz KKPP odlično odrezali.

Mlajši mladinci
Tokrat je fante čakalo 20 krogov po zelo razgibanem terenu. Svoje je dodal tudi dež, ki je progo naredil še bolj zahtevno. Spet so Sagadin, Roškar in Kramberger odlično dirkali in poskrbeli, da je v ospredju ostalo le 11 kolesarjev, od tega trije s Ptuja. V ozadju se je trudil priključit vodilnim še Paj. Ko je Kramberger zaradi okvare moral odstopiti sta z izmeničnimi napadi pričela Sagadin in Roškar a si večje prednosti nista uspela prikolesariti. Tako je ob koncu prišlo do šprinta manjše ubežne skupine, v kateri je bil Sagadin najmočnejši in si tako priboril svojo 1. zmago v tej starostni kategoriji. Roškar je bil 9., Paj pa 16. Naslednja dirka je v Komendi, konec meseca pa mlade ptujčane čaka nastop v Avstriji in Italiji.

Dečki A
Proga je bila zelo selektivna. Zraven tega je bil dež, kar je še dodatno utežilo tekmo. Pri dečkih A je že v prvem krogu pobegnil kolesar z Idrije in si prikolesaril prednost, ki mu je zadostovala za zmago. O drugem mestu se je pomerila skupina 7 fantov v kateri je bil najbolj uspešen prav naš kolesar Nace Malovič in si prigaral prve stopničke letos. V tej skupini je bil tudi Marko Hozjan ampak je imel med dirko smolo, saj je grdo padel . Kljub padcu je nadaljeval in dosegel solidno 8 mesto.

malovic-gorje.jpg

Dečki B
Pri dečkih B je imel Aljaž Ljubec veliko smole, saj je v začetnih krogih držal priključek z najboljšimi, nakar se mu je pripetila okvara kolesa. Dragocene sekunde so šle po zlu, kar je na tako selektivni progi usodno. Vsekakor bi se lahko boril za najboljša mesta, tako pa bo moral svojo priložnost iskati v naslednjih dirkah.

Dečki C
Pet krogov zelo selektivne proge je poskrbelo, da so se kolesarji že na začetku povsem razbili. Na kljub temu odlično šesto mesto Mihe Muršec pa ni vplivala selektivna proga, temveč padec v drugem krogu, ki ga je oddaljil od boja za najvišja mesta. Po padcu je pogumno nadaljeval in se boril do konca, tako kot to naredijo pravi borbeni kolesarji. Ob odsotnosti Eneja Klasinca je bila ekipa nekoliko oslabljena, vendar so Žan Žnidar s 12. mestom, Aljaž Poropat s 13., Andrej Majnik s 15. mestom dokazali, da se v zadnjem času rezultatsko vzpenjajo. 

Zadnje objave

Objave

« Februar 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize