Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija
T: +386 2 778 67 01

Štangelj prvak, Marin odličen 3.

Tadej Podvršek / Štajerski Tednik

Ptuj je v nedeljo v prečudovitem sončnem vremenu gostil že 19. državno prvenstvo v kolesarstvu. Že šestič so se najboljši slovenski kolesarji za naslov najboljšega v državi merili v najstarejšem slovenskem mestu. Odbor za cestno kolesarstvo in organizatorji, še posebej pa direktor ptujskega kolesarskega kluba Rene Glavnik, so se zavzeli za to, da na dirki nastopijo tudi najboljši hrvaški kolesarji in tako je nedeljska dirka na Ptuju štela tudi za hrvaško državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu. Prvenstvo je potekalo kar v osmih kategorijah, kar je bil tehnično zelo zahteven zalogaj za organizatorje, ki pa so prvenstvo dejansko izpeljali brezhibno. Še več, verjetno gre celo za najbolje organizirano državno prvenstvo do sedaj, s čimer so se strinjali številni kolesarji.
Najzanimivejša je bila nedvomno dirka članov »Elite«, v kateri je prepričljivo slavil 37- letni Gorazd Štangelj, sicer član Astane. Na tehnično zahtevni krožni dirki po Ptuju in okolici so kolesarji morali prevoziti 177 kilometrov. Domača ekipe je imela večino pobegov dobro pokritih, največ se je pričakovalo od Mateja Mugerlija in Roberta Vrečerja, na katera pa so zelo dobro pazili v ostalih ekipah, saj so se zavedali od kod preti največja ptujska nevarnost. V prvem delu dirke je glavnini pobegnila skupina dvanajstih kolesarjev. Beg ni ustrezal ekipi Zheroquadro-Radenska, ki je bila najbolj zaslužna, da so bili ubežniki dobrih 50 kilometrov do cilja ujeti. Takoj zatem je sledil pobeg Gorazda Štanglja (Astana), Mateja Marina (Perutnina Ptuj), Jureta Golčerja (De Rosa-Stac Plastic), Mateja Gnezde (Adria Mobil), Blaža Furdija (Sava) in Radoslava Rogine (Loborika). Šesterica ubežnikov je imela 37 kilometrov do cilja že dve minuti prednosti pred zasledovalno skupino. Prednost je v nadaljevanju le še naraščala. V zadnjem krogu sta uspela pobegniti Štangelj in Rogina, ki sta bila tokrat premočna za ostale tekmece. Drugi je bil Matej Gnezda, tretji Blaž Furdi, odličen četrti pa Ptujčan Matej Marin. Prav tretjeuvrščeni Blaž Furdi je najbolj buril duhove, saj je nastopal v kategoriji mlajših članov, zato se bo ekipa Perutnine Ptuj pritožila, saj je mnenja da so pravila UCI-ja jasna in lahko tekmovalec nastopa le v eni kategoriji. Tako bi po njihovem mnenju 3. mesto in najnižja stopnička morala pripasti Mateju Marinu. Ta si za prikazano zasluži vse čestitke, saj mu teren, ki je bil precej razgiban, naj ne bi ustrezal preveč, vendar pa je 30- letnik še enkrat več dokazal da je iz pravega testa in pravi vodja ekipe Perutnine Ptuj.
Direktor Kolesarskega kluba Perutnine Ptuj Rene Glavnik je bil po dirki zelo izčrpen: »Državno prvenstvo se je za slovensko kolesarstvo izkazalo za zelo pozitivno. Zbrani so bili namreč vsi najboljši slovenski kolesarji ta hip, z izjemo Janeza Brajkoviča. Dirko so popestrili tudi Hrvati, ki so z našim dovoljenjem izpeljali tudi državno prvenstvo, za kar so nam izrekli posebno zahvalo. Razplet dirke je bil zelo ugoden za kolesarje Perutnine Ptuj. Zelo sem zadovoljen z Marinom, ki je pričakovanja pred dirko krepko presegel. Naša favorita sta sicer bila Vrečer in Mugerli, vendar so tekmeci na njiju dobro pazili. Zahvala za odlično organizirano dirko gre seveda tudi ptujski policiji in pa nepogrešljivim članom PGD Grajena s katerimi že dolgo sodelujemo in svoj posel dejansko obvladajo. Vse skupaj nakazuje, da je ekipa Perutnine Ptuj ponovno v vzponu. Vendar se s tem ne bomo zadovoljili, ampak gledamo že tudi naprej. Do konca te sezone nas čaka še nekaj dirk doma in v tujini. V ekipi potrebujemo še dva morda tri kolesarje, ki pa se bodo morali vpeljati v naš koncept dela. Le trdo delo in korektna osebnost prinašata dober rezultat. Mi smo dokazali da se da tudi v svetovni gospodarski krizi, ki ni obšla niti nas, narediti dober rezultat.«


Rezultati cestnega prvenstva Slovenije, člani Elite, 177 km: 
1. Gorazd Štangelj (Astana),
2. Gnezda Matej (Adria Mobil),
3. Matej Marin (Perutnina Ptuj),
4. Jure Golčer (De Rosa-Stac Plastic) 

mlajši člani, 177 km:  1. Blaž Furdi (Sava Kranj) … 5. Matias Kumar (Perutnina Ptuj);
mladinci, 95 km: 1. Andrej Rajšp (TBP Lenart), 12. Blaž Zelenko (Perutnina Ptuj);
mlajši mladinci, 60 km: 1. Matej Mohorič (Sava Kranj), 15. Tomi Jerenko, 16. Matic Širec ( oba Perutnina Ptuj); 
ženske, 60 km: 1. Polona Batagelj (Bizkaia-Durango);
dečki A, 36 km: 1. Kristjan Komar (HIT Casinos), 3. Mitja Serdinšek, 5. Manuel Bedenik (oba Perutnina Ptuj);
dečki B, 25 km: 1. Žan Levičnik (Radenska KD Življenje), 7. Aleš Korpar (Perutnina Ptuj);
dečki C, 13 km: 1. Martin Lavrič (Radenska KD Življenje), 4. Luka Sagadin (Perutnina Ptuj).

Zadnje objave

Objave

« Marec 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize