Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija

T: +386 2 778 67 01

Zimska sezona in treningi

Pocitek na toplemTo, da kolesarji v zimskem času odhajajo v toplejše kraje ni novost. Trening doma ali v Istri omejujejo nizke temperature in kratki dnevi. Najbolj kritičen je ponavadi prav januar, zato smo se z nekaterimi prijatelji (Jure Golčer, Aldo Ino Ilešič, Luka Rakuša) že proti koncu prejšnje sezone veliko pogovarjali o tem, da bi odšli na Kanarske otoke. Grand Canaria je zelo primerna zaradi ugodnih in zanesljivih vremenskih razmer.

Po tem, ko smo dobili letalske karte po zelo ugodni ceni, je bila odločitev še lažja. Prispeli smo 9.1. okrog 10.00 zjutraj, se nastanili v apartmaju in opravili štiri ure dolg trening. Večini od nas je Grand Canaria že poznan otok, zato so nam tudi tukajšnje ceste kar dobro poznane.

Že po prvi uri treninga smo dobili potrditev, da je bila odločitev o letošjih pripravah pravilna. Sonce in toplo vreme veliko pripomoreta k prijetnejšemu vzdušju na težkih in dolgih treningih. Od srede do nedelje smo opravili še tri treninge, vse daljše od petih ur in vsakič smo prevzili več kot 3000 višinskih metrov. Za take priprave je potrebno v nogah imeti vsaj nekaj tisoč kilometrov, saj je konfiguracija cest izredno zahtevna. Ker se raje izmikamo turističnim središčem in prometnim cestam, večinoma treniramo v notranjosti otoka, katerega najvišja točka leži na skoraj 2000 m.n.v., poleg tega pa ne manjka drugih visoko ležečih cestnih prelazov, ki nam ponujajo zelo širok izbor tras za trening. Če nam kdaj zmanjka idej, nam priskoči na pomoč Jani Brajkovič, ki je tukaj že nekaj tednov in od sobote naprej trenira z nami. V nedeljo smo dočakali prvi prost dan. To pomeni dobri dve uri treninga v nekliko lahkotnejšem ritmu. Po tem je seveda sledila ron;e obvezna kavica v enem izmed barov na obali in tudi nekaj popoldanskega počitka na ležalnikih pred apartmajem. Pred nami sta še dva podobna ciklusa treningov in potem odhod domov.

Upam, da se ne bomo preveč navadii na tukajšnje vremensko ugodnje, oziroma da nas bo doma pričakalo čim lepše vreme ter da bomo lahko normalno nadaljevali s pripravami na začetek sezone.

Zadnje objave

Objave

« April 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize