Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija

T: +386 2 778 67 01

Ob dobrem delu z visokimi pričakovanji

Uroš Gramc / Štajerski Tednik

Mladinci KKPPPo vzoru starejših kolegov iz kluba se tudi mlajše kategorije kolesarjev Perutnine Ptuj pripravljajo na začetek sezone. V času velikonočnih praznikov bodo pripravljenost, ki so jo dosegli v času zimskih priprav, dodobra preverili na prvih dirkah v Italiji, nato pa bodo od doma odstotni skoraj vsak konec tedna (s krajšo poletno pavzo) vse do začetka oktobra.

Pozimi niso ničkaj počivali, saj je peterica starejših mladincev trenirala šest- do sedemkrat na teden, še številčnejša ekipa mlajših mladincev (šest kolesarjev) pa štiri- do petkrat. Ker med sezono nimajo časa, da bi se posvetili drugim aktivnostim, so te trenutke izkoristili v pripravljalnem obdobju.

Obiskovali so fitnes, ukvarjali so se tudi z novim programom spinninga, ki izboljšuje koordinacijo na kolesu, pa telovadnico, kjer so z gimnastičnimi vajami še dodatno vadili, da se bodo v kritičnih trenutkih znali obdržati na kolesu. Klasičen trening obsega tek ter seveda kolesarjenje, kolikor pač dopuščajo vremenske razmere. Trener mladincev - Boštjan Arnuš"Zima nam je res šla na roko, saj smo predvsem ob koncih tedna večkrat sedli na kolo. Do sedemdnevnih priprav v Poreču, v počitniškem času, smo prevozili okrog tisoč kilometrov, še enkrat toliko pa kasneje po istrskih cestah. Tam smo skupaj z mlajšimi formirali številčno ekipo in ob dobrem vzdušju opravili priprave, kot smo si lahko le želeli. Z boleznimi večjih težav nismo imeli, da bi morda kdo zaradi tega zdaj kaj zaostajal," je povedal trener starejših mladincev Boštjan Arnuš.
Dobro delo se je preneslo na testiranja, ki so jih opravili po zaključku priprav. Kot je povedal Arnuš, so rezultati spodbudni, saj jih po primerjavi z ostalimi klubi uvrščajo v zgornjo polovico. A se nanje kaj dosti ne zanašajo, saj je na tekmovanjih tudi precej drugih dejavnikov, ki vplivajo na končni rezultat.

Trener mlajših mladincev - Boštjan LampretO pričakovanjih pred novo sezono smo najprej povprašali trenerja mlajših mladincev. "Imamo številčnejšo in bolj kakovostno ekipo kot lani, tako da zaradi tega od teh fantov pričakujemo več. Dirk bo nekje okrog 30 do 35. Nastopili bomo na vseh slovenskih dirkah, poskušali pa bomo voziti čim več v Italiji, saj se je to v preteklosti izkazalo kot zelo pozitivno. Te izkušnje so največ vredne, zraven tega pa bomo nastopali tudi na dirkah v Avstriji in na Hrvaškem. Doma bi radi odnesli kakšno medaljo z državnih prvenstev, tujina pa bo predvsem pomembna za nabiranje dragocenih izkušenj. Ob normalnem poteku sezone si v drugem delu lahko obetamo že kakšen viden rezultat. Cilj je tudi katerega od tekmovalcev spraviti do reprezentančnega dresa. Ne bi rad pretiraval, potrebno se bo dokazati na tekmovanjih. Imamo močno konkurenco na treningih, kar je zelo vzpodbudno, zraven tega smo na pripravah trenirali skupaj s starejšimi, kar je zagotovo prispevalo k boljši pripravljenosti," je povedal Boštjan Lampret. Reprezentančni nastopi so omejeni zgolj na tri dirke: na Češkem, v Avstriji in Italiji. Olimpijada mladih, ki se organizira v ciklusu dveh let, je bila izpeljana lani.

Pri starejših bo reprezentančnih nastopov več. Niko Vogrinec je kot standardni član izbrane vrste že potrjen za dirko po Toskani (Italiji) v aprilu. Na evropskem prvenstvu želijo imeti dva udeleženca, na svetovnem, ki bo letos avgusta v Južni Afriki, pa prav tako ciljajo visoko. Fantje, ki imajo ob dobrem delu velik potencial, da v prihodnje oblečejo tudi članski perutninski dres, bodo temu primerno tudi nastopali na težkih preizkušnjah po Evropi. Arnuš načrtuje kar 60 startov (pet etapnih dirk), na Češkem, Poljskem, v Italiji, Avstriji, na Hrvaškem in seveda doma, v Sloveniji, kamor so usmerjeni glavni rezultatski cilji. Slovenska javnost jih bo budno spremljala na državnih prvenstvih, ki bodo letos vsa v juniju, še pobližje pa na avgustovski etapni dirki po Štajerski.


Ekipa mlajših mladincev: Blaž Zelenko, Marko Kuhar, Nejc Lužar, Miha Lazar, Jan Kresnik, Amadej Petelinšek. Trener: Boštjan Lampret.

Ekipa starejših mladincev: Niko Vogrinec, Marko Purg, Tomaž Bauman, Alen Tement, Žiga Slak. Trener: Boštjan Arnuš.

Uroš Gramc

Objave

« Avgust 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize