Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija

T: +386 2 778 67 01

Izjemen vikend za kolesarje Perutnine Ptuj

Tadej Podvršek / Štajerski tednik
Kolesarji Perutnine Ptuj so minuli vikend nastopili na dveh dirkah in na obeh dosegli velik uspeh. Na vzponu na Predmejo nad Ajdovščino, ki je štela tudi za gorsko državno prvenstvo je državni naslov osvojil Robert Vrečer. Ta je na zahtevnem vzponu, ki je za nameček potekal v veliki vročini, opravil s konkurenco, njegov uspeh pa je dopolnil kolega Matej Mugerli, ki je prav tako nastopil na dirki in osvojil odlično 3. mesto.
Preostanek ekipe je v nedeljo sodeloval na jubilejnem, že 40. memorialu Stjepana Grgca v hrvaškem Ivanič Gradu, na katerem se je zbrala večina slovenske in hrvaške kolesarske elite, zelo močno pa so bili zastopani tudi madžarski klubi. Na dirki, kjer so v preteklosti kolesarji Perutnine Ptuj že blesteli, je slavil domačin Tomislav Dančulović, sicer član kluba Loborika, medtem ko je Matej Marin, član Kolesarskega kluba Perutnine Ptuj osvojil odlično 2. mesto.
Na progi, ki je bila dolga 139,4 kilometra so lep uspeh Marina dopolnili tudi preostali kolesarji ptujskega kluba, saj so se poleg kapetana kar štirje uvrstili v prvo petnajsterico. Na dirki je že na 20. kilometru pobegnila enajsterica kolesarjev, med katerimi sta bila tudi Dančulović in Marin. Hrvat je nato na 90. kilometru napadel, njegov tempo je lahko držal le 30-letni Ptujčan in skupaj sta složno vozila vse do cilja. V ciljnem šprintu je imel več moči član Loborike, medtem ko je bil Marin zadovoljen kljub 2. mestu, kajti ptujsko moštvo skoraj dva meseca ni dirkalo. 
Matej Marin, Perutnina Ptuj: »Naša ekipa je na dirki na Hrvaškem nastopila pomlajena, saj sta Vrečer in Mugerli tekmovala na Predmeji. Med nami in hrvaško Loboriko se je bil zanimiv boj, saj je v hrvaški ekipi, kar nekaj kolesarjev, ki so v preteklosti nastopali v ptujskem dresu. Dirka je bila zelo hitra, saj smo le za malo zaostali za rekordom proge (dirka vsako leto poteka po isti trasi). Ker smo bili številčno okrnjeni, je bilo še toliko težje dirkati. Poleg tega skoraj dva meseca nismo tekmovali in nisem vedel, kako se bo telo odzvalo po treningu. Na mojo srečo se je dobro, poleg tega pa so tudi ostali naši nastopajoči mladi fantje s svojimi rezultati opozorili nase.«

Vzpon na Predmej:
1.   Robert Vrečer (PP)
3.   Matej Mugerli (PP)

Dirka v Ivanič Gradu:
1.    Tomislav Dančulović (Loborika)
2.    Matej Marin (PP)
8.    Dejan Bajt ((PP)
10.  Tomaž Bauman (PP)
11.  Marcel Ternovšek (PP)
13.  Žiga Slak (PP) 


Objave

« Julij 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize