Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija

T: +386 2 778 67 01

Vrečer ni sprintal

Uroš Gramc / Štajerski tednik
Ptujski kolesarji so minuli konec tedna nastopili na dveh dirkah v hrvaški Istri. Bolj prestižna je bila nedeljska 8. Trofeja Poreča, ki je štela za točke Mednarodne kolesarske zveze (1.2 UCI). V soboto je bil na sporedu 4. memorial Nevia Valčiča. V soboto od deseterice ptujskih kolesarjev, v nedeljo pa od šesterice, je najboljše vrtel pedala Robert Vrečer, ki pa se mu ni uspelo uvrstiti med deset najboljših. Oba dneva so bili najuspešnejši slovenski tekmovalci, zmage sta se veselila Blaž Jarc in Matej Gnezda (oba Adria Mobil).
V nedeljo je na 146 kilometrov dolgi krožni progi s startom in ciljem v Poreču nastopilo 170 kolesarjev iz 29 moštev iz Danske, Češke, Avstrije, Norveške, Nemčije, Srbije, Rusije, Japonske, Hrvaške in Slovenije. V pestri mednarodni zasedbi so bili iz ekipe Perutnine Ptuj zraven Vrečerja na startu še Matej Marin, Dejan Bajt, Matias Kumar, Marcel Ternovšek in Tomaž Bauman. Slovenci so bili glavni akterji dirke. V petem od sedmih krogov se je iz glavnine izluščila skupina dvajsetih tekmovalcev, med katerimi je bil od Ptujčanov zgolj Robert Vrečer. Ob složni vožnji v začetku pobega so si ubežniki nabrali tri minute prednosti, ki so jo zaradi taktiziranja v zaključku skoraj povsem zapravili. Ostalo jim je zgolj deset sekund, kar pa je bilo dovolj, da so sami odločili o zmagovalcu. V sprintu je bil najhitrejši Matej Gnezda, za njim sta se uvrstila bivša perutninarja Hrvat Radoslav Rogina (Loborika) in Matej Stare (Sava). Vrečer je ciljno črto prečkal na repu ubežne skupine, vsi ostali razen Baumana pa v glavnini. 

Sobotni Valčičev memorial je bil še bolj množičen, saj število tekmovalcev ni bilo omejeno. Na 168 kilometrov dolgi progi s startom in ciljem v Loboriki je nastopilo vseh deset perutninarjev, ki pa niso posegli v boj za uvrstitve na zmagovalni oder. To možnost si je prikolesarila ubežna četverica, ki je v ospredju prevozila drugo polovico dirke. V ciljnem sprintu je največ moči ostalo Blažu Jarcu, drugo mesto je osvojil Miha Švab (Sava), tretje pa domačin Tomislav Dančulovič. Najboljši Ptujčani so tekmovanje zaključili v glavnini.

Obe enodnevni dirki sta kot vsako leto predstavljali uvod v »jadranski« tekmovalni ciklus. V četrtek se bo namreč pričela etapna dirka 7. Istrska pomlad (2.2 UCI), ki bo trajala do nedelje. V četrtek bodo kolesarji vozili 2,7 kilometra dolg prolog po ulicah Pazina, nato jih čakajo še tri etape v skupni dolžini 409,6 kilometra. Ptujčani so v preteklosti na tem tekmovanju štirikrat zmagali, lani je bil v dresu ljubljanske Radenske najboljši Mitja Mahorič.

Spored etap:
Četrtek, prolog: Pazin – Pazin, 2,7 km
Petek, 1. etapa: Poreč – Labin: 125,8 km
Sobota, 2. etapa: Vrsar – Motovun, 152,5 km
Nedelja, Pazin – Poreč: 131.3 km

Objave

« Julij 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize