Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija

T: +386 2 778 67 01

Prva slovenska zmaga v Lonjerju, Robert Vrečer osmi

Kolesarji ekipe Perutnina Ptuj, za katero so nastopali Marin, Vrečer, Bajt, Tement, Kumar, Vogrinec, Ternovšek in Bauman so se tako kot vse ostale slovenske ekipe udeležile 34. mednarodne kolesarske dirke ZSŠDI v Lonjerju. Robert Vrečer je z osmim mestom dokazal, da se s trenutno pripravljenostjo lahko kosa z najboljšimi.

SPOROČILO ZA JAVNOST
Prva slovenska zmaga v Lonjerju pri Trstu. Na 34. mednarodni kolesarski dirki ZSŠDI (za kategoriji elite in under 23), ki jo organizira slovenski tržaški kolesarski klub Adria, je slavil zmago 21-letni slovenski kolesar Marko Kump, ki tekmuje za Adrio Mobil iz Novega mesta. Na drugo mesto se je uvrstil moštveni kolega Matej Gnezda, tretji pa je bil Italijan Marco Canola (Zalf Desiree). Kar devet slovenskih kolesarjev se je uvrstilo med prvi dvajset.

Glavni protagonisti 34. dirke ZSŠDI so bili slovenski kolesarji, ki so bili skupaj s hrvaškimi kolegi puljske Loborike dejavni od vsega začetka. Zmagovalec lanske izvedbe Tomislav Dančulović (Loborika) je poskusil ponoviti lanski uspeh in je v uvodnih kilometrih skušal pobegniti. Glavnina ga je že pred Štivanom ujela. Prvi leteči cilj pri Gradišču je osvojil Massimo Demarin (Loborika). V nadaljevanju, do prihoda v tržaško pokrajino, kjer je pihala mrzla burja, je bilo še nekaj napadov nekaterih posameznikov (Hasanović, Storti, Mair, Paulon), ki pa niso obrodili sadov. Pravi boj za sam vrh se je začel po spustu proti Lonjerju, kjer je bil na tretjem letečem cilju najhitrejši slovenski kolesar Mitja Mahorič (Adria Mobil), ki se je od skupine "odlepil" z Dejanom Podgornikom (Loborika). Mahoriča je skupina približno šestdesetih kolesarjev ujela po vzponu v Prebeneg, od koder se je začel hud boj za 1. mesto. Pri Borštu so imeli "ubežniki" Marko Kump (Adria Mobil), Blaž Furdi (Sava Kranj), Marco Canola (Zalf Desiree), Siarhei Papok (Caneva), Hrvoje Miholjević (Loborika), Edoardo Zardini (Mantovani) in Patrick Facchini (Trevigiani) 18 sekund prednosti pred ostalimi zasledovalci. Po spustu pri Bošketu je Marko Kump pritisnil na plin in v zadnjem vzponu do ciljne črte nad Lonjerjem pri Trstu je imel največ moči. Na koncu je zasluženo zmagal pred moštvenim kolegom Matejem Gnezdo in Marcom Canolo (Zalf Desiree). Povprečna hitrost na dirki je bila 38,728 km/h, prvouvrščeni Kump je prišel na cilj v času 3.42:47. Na cilj je prišlo 68 kolesarjev.
Vrstni red: 1. Marko Kump (Adria Mobil) čas 3.42:47, 2. Matej Gnezda (Adria Mobil), 3. Marco Canola (Zalf Desiree), 4. Edoardo Zardini (Mantovani), 5. Blaž Furdi (Sava Kranj), 6. Radoslav Rogina (Loborika), 7. Patrick Facchini (ASD UC TREVIGIANI Dynamon Bottoli), 8. Robert Vrečer (Perutnina Ptuj).

Objave

« Julij 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize