Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija

T: +386 2 778 67 01

Tudi KK Perutnina Ptuj del pokala Alpe Adria

Snovalci pokala Alpe AdriaV torek je bila v Celovcu tiskovna konferenca, kjer so tri dežele Slovenija, Avstrija in Italija s svojimi regijami predstavile pokal Alpe Adria v kolesarstvu, ki šteje za dečke, mlajše mladince in mladince. V pokalu Alpe Adria se točkuje trinajst dirk, med katerima sta tudi dve dirki v Sloveniji in sicer dirka na Ptuju, katere organizator je Kolesarski klub Perutnina Ptuj in dirka v Kranju.

 

Štiri regije, Avstrijski Koroška in Štajerska, Italijanske Udine in Slovenija so se pretekle mesece dogovarjale o načinu izvedbe tekmovanja in izpopolnjevale pravilnik.
Tomaž Poljanec iz Kolesarskega kluba Sava Kranj je povedal: «Veseli smo, da je tudi Slovenija postala del pokala Alpe – Adria, ki bo prispeval k razvoju kolesarstva, predvsem na področju mladine. Upamo, da bo ta pokal prerasel v lepo mednarodno kolesarsko tekmovanje mladih.«

Samo Glavnik iz Perutnine Ptuj, pa dodaja:« Da tukaj ne gre samo za šport, temveč tudi za turizem, ki je pomemben del Alpe Adrie, kot tudi prijateljstvo med deželami. Šport te tri dežele povezuje. Skozi šport, skozi kolesarstvo bodo mladi na ta način spoznavali tudi nove dežele in nove prijatelje, seveda pa je pomembno predvsem to, da se bodo na dirkah primerjali tudi z vrstniki iz drugih držav.«

Kolesarski klub Perutnina Ptuj bo že naslednji mesec, 17. maja priredil kolesarsko dirko za dečke, mlajše mladince in mladince, ki bo štela za pokal Slovenije in pokal Alpe Adria. Takrat bomo Ptujčani lahko spet spremljali pravi kolesarski spektakel, kot smo ga bili vajeni v preteklih letih.

 

Objave

« Julij 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize