Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija

T: +386 2 778 67 01

Evropsko prvenstvo - Arona,Italija

Marjan Kelner

Koren odličen šesti , Đurasek trinajsti na cestni vožnji Evropskega prvenstva

Kristijan Koren

V soboto sta bili na Evropskem prvenstvu cestni vožnji za moške in ženske do 23 let. Dopoldan so se merila dekleta, med njimi tudi Polona Batagelj in Petra Zrimšek. Dekleta so vozila šest krogov v dolžini 129,6 km. Petra je zaradi padca v drugem krogu v  glavnini malo zaostala in ni več ujela priključka do glavnine. Polona pa je imela v tretjem krogu okvaro kolesa in je prav tako odstopila. Po besedah selektorja Martina Hvastije, lahko po končani ženski dirki izberemo to, da so izkušnje, ki sta jih punci dobili na današnji dirki, več kot dobrodošle.

Image

Popoldan  so startali moški v kategoriji do 23. Na 151km dolgo progo se je podalo skoraj 200 kolesarjev. Izbrana sedterica za to dirka je bila Dejan Bajt, Nik Burjek, Kristijan Koren, Gašper Švab, Adi Bajc, Blaž Furdi in Marko Kump. Že v prvem krogu je pobegnilo pet kolesarjev, ki so imeli na začetku drugega kroga dobre pol minute prednosti. V četrtem krogu se je peterici priključil tudi Blaž Furdi. Na začetku petega kroga je bila prednost 20 sekund pred glavnino. Da je bila vročina res nepopustljiva, kaže to, da sta  bila v četrtem krogu žrtev le-te Bajt in Švab. Kasneje se je odcepila še skupina 10 kolesarjev med katerimi je bil tudi Kristijan Koren. V zadnji krog je kot prvi zapeljal Francoz z minuto prednosti pred skupino z Furdijem. Za njimi pa glavnina na pol minute. V zadnjem krogu je Francoz Gautier uspel obdržati prednost in tako postal evropski prvak. Koren je v sprintu zasledovalne skupine uspel priboriti šesto mesto, kar je odličen rezultat,njegov klubski tovariš Đurasek pa trinajsto mesto.Dirko je od 200 kolesarjev na startu koncalo 55 kolesarjev.

Kristijan Koren:" Kolko sem bil zadnja dva dni po kronometru čisto sesut, je bilo danes prav super. Zadnja dva kroga je bila noga zelo močna, zato nas je v zadnjem krogu ostalo le še kaksnih petnajst. V sprintu sem bil na sredini in malce zaprt, a sem vseeno zadovoljen."

Martin Hvastija:" Absolutno bi pohvalil vse fante, se posebej Furdija in seveda Korena, ki je rešil situacijo. Praktično smo že nekaj let v špici, a nam zmeraj zmanjka pika na 'i' "


 Rezultati U23

1 Cyril Gautier (France)                      3.39.49
2 Paul Voss (Germany)                           0.24
3 Timofey Kritskiy (Russia)
4 Ben Swift (Great Britain)
5 Daniel Schorn (Austria)
6 Kristijan Koren (SLOVENIJA)
7 Laureant Beuret (Switzerland)
8 Andrei Nechita (Romania)
9 Oleg Berdos (Moldova)
10 Maciej Paterski (Poland)
11 Simone Ponzi (Italy)
12 Jerome Baugnies (Belgium)
13 Kristijan Đurasek (CROATIA)

--
23. Andi Bajc - SLOVENIJA
39. Nik Burjek - SLOVENIJA

Koren deseti v kronometru

Arona - S posamično vožnjo na čas v Aroni v Italiji se je pričelo evropsko prvenstvo kolesarjev do 23 let. Dopoldne je nastopila Polona Batagelj, popoldne pa Kristijan Koren in Jože Senekovič.

Kristijan Koren: "Z današnjo vožnjo sem zadovoljen, saj sem računal na uvrstitev okrog desetega mesta. Zdaj ko razmišljam, kje sem izgubil tistih nekaj sekund do šestega mesta, ugotavljam, da bi to lahko bilo kjerkoli, saj je bil kronometer zelo hiter, kljub nekaj dežnim kapljam in mokremu cestišču. Jutri je za nas dan odmora, v soboto pa povsem sproščeno in brez obremenitve."

Martin Hvastija: "Koren je odpeljal zelo dober kronometer. Po pričakovanjih so bile zaradi nezahtevne proge, razlike med najboljšimi minimalne. Razen prvih treh je bila naslednja deseterica praktično v dvajsetih sekundah, zato smo z uvrstitvijo zadovoljni. Tudi Senekovič je realno zaostal podobno kot na državnem prvestvu pred tednom dni, kar je v okvirju pričakovanj."

Moški, U23:

1. Adriano Malori (Italija) 27:56
(54,344 km/h)
2. Timotej Kricki (Rusija) + 0:07
3. Artem Ovečkin (Rusija) 0:21
4. Dmitrij Sokolov (Rusija) 0:39
5. Rafael Feri Serrano (Španija) 0:50
...
10. Kristijan Koren (Slovenija) 1:02
45. Jože Senekovič (Slovenija) 2:31

 

Objave

« Julij 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize