Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija

T: +386 2 778 67 01

Gazvoda in Koren ponovno najboljša

STA
Gregor Gazvoda

Solkan, 25. junija (STA) - Slovenski kolesarji so se v Solkanu merili za državne naslove v kronometru. Na 37,9 kilometra dolgi progi je bil v okrnjeni konkurenci najboljši kolesar Perutnine Ptuja Gregor Gazvoda, ki je za 14 sekund prehitel lanskega prvaka in moštvenega kolega Kristijana Korena. Slednji se je moral letos zadovoljiti z naslovom prvaka v kategoriji do 23 let.

Drugo mesto je v kategoriji elite Zasedel Jure Zrimšek (Adria Mobil), tretje pa Matej Mugerli (Liquigas). V kategoriji do 23 let si je srebrno kolajno okrog vratu obesil Jože Senekovič (Adria Mobil), bronasto pa Blaž Furdi (Sava). V kategoriji mlajših mladincev je zmagal Jan Polanc (Sava), pri starejših mladincih pa Jan Tratnik (HiT Gorica).

Solkan je tradicionalno prizorišče državnega prvenstva v vožnji na čas. Tradicionalno pa atraktivna proga ob Kristijan KorenSoči ne privabi vseh najboljših slovenskih kolesarjev, še posebno tistih, ki si kruh služijo v tujini. Tudi tokrat so manjkali Jani Brajkovič, Tadej Valjavec, Simon Špilak, Gorazd Štangelj in še nekateri drugi, ki se bi prav gotovo potegovali za najvišja mesta, toda naslov v tej kategoriji jih očitno ne zanima. Čast "legionarjev" je tudi tokrat reševal Matej Mugerli, ki pa je na tem koncu Slovenije doma, tako da mu na "dvorišče" ni težko priti, če že ne zaradi drugega, pa vsaj zaradi dobrega treninga.

Prehitela sta ga specialista za vožnjo na čas Gregor Gazvoda, ki je tako osvojil svoj tretji članski naslov, ter Jure Zrimšek, kolesar s številnimi mednarodnimi uspehi v kronometru v mlajših kategorijah. "Nisem imel dobrega občutka, a sem vseeno zmagal. Očitno je, da ta proga dobrega občutka niti ne dovoljuje," je bil ob pogledu na rezultate zadovoljen Gazvoda, ki je progo prevozil s povprečno hitrostjo 47,87 km/h. Rekorda proge sicer ni dosegel, strokovnjaki pa so letošnje slabše čase povezovali z zelo vročim in soparnim vremenom.

Kronometer v Solkanu je bil uvod v teden državnih prvenstev, saj bo v petek z vzponom na Krvavec prvenstvo v gorski vožnji, v nedeljo pa še cestno prvenstvo, na katerem naj bi nastopili vsi najboljši. Dirka bo namreč zadnja priložnost, da se posamezniki dokažejo selektorju Martinu Hvastiji, ki bo po njej določil potnike za olimpijske igre v Pekingu.

* Izidi kronometra:
 1. Gregor Gazvoda (Perutnina Ptuj)              47:30
 2. Kristjan Koren (Perutnina Ptuj)             + 0:14
 3. Jure Zrimšek (Adria Mobil)                    0:34
 4. Matej Mugerli (Liquigas)                      0:44
 5. Andrej Omulec (Perutnina Ptuj)                0:50
 6. Matej Gnezda (Radenska KD Finančna točka)     1:10
 7. Jože Senekovič (Adria Mobil)                  1:58
 8. David Tratnik (Radenska KD Pinančna točka)    1:58


Andrej Omulec

Luka Rakusa

Objave

« Julij 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize