Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija

T: +386 2 778 67 01

Uspešno tekmujejo tudi najmlajši

Uroš Gramc / Štajerski Tednik
Simon VogrincV mesecu maju so tekmovalno sezono pričeli tudi najmlajši kolesarji. Sem spadajo osnovnošolci, ki se po starosti delijo v kategorijo dečkov A, B in C. V kolesarskem klubu Perutnina Ptuj pod vodstvom trenerjev Jerneja Finšgarja, Davorina Topolovca in Boštjana Vode letos trenira osem fantov, ki so že nastopili na petih dirkah za pokal Slovenije: v Medvodah, Ajdovščini, na Bledu, v Gabrju in Komendi.
Najuspešnejši je bil do sedaj Simon Vogrinc, ki se je na vseh tekmovanjih uvrstil med deseterico najboljših, v Gabrju pa je s tretjim mestom osvojil prve stopničke v karieri. Blizu njih je bil na zadnji dirki tudi Tadej Kos, a je v zadnjem ovinku zdrsnil in občutil trdoto podlage. Na srečo brez poškodb, dobra uvrstitev pa je ob padcu splavala po vodi. Z dvema osmima mestoma se lahko pohvali tudi Tadej Vogrinc (vsi trije spadajo v kategorijo najmlajših dečkov C).

Najmlajši s trenerjema Vsi fantje so s treningi pričeli v zimskem času, na kolesa pa prvič sedli februarja. »Treniramo dva do trikrat tedensko, ob koncih tedna pa tekmujemo. V maju smo nastopili že na petih dirkah. Do konca junija bo naš urnik kar precej natrpan, nato se malo sprosti, pomembne dirke nas čakajo še ob koncu poletja. Sem spada državno prvenstvo v cestni dirki v Šenčurju in na dirkališču v Kranju. Načrtujemo, da bomo nastopili na okrog 25 dirkah, večinoma seveda doma, udeležili pa se bomo tudi nekaj tekmovanj na Hrvaškem in v Avstriji,« je povedal Jernej Finšgar. Mladi perutninarji so zraven omenjene trojice še David Topolovec, Patrik Petrovič, Tomi Jerenko, Denis Pliberšek in Rok Furman.


Kolesarski klub Perutnina Ptuj vabi vse dečke od šestega do devetega razreda osnovne šole, ki bi želeli zavrteti pedala tudi na tekmovanjih, da se jim pridružijo. Dodatne informacije lahko pridobite na telefonski številki 02 778 67 01 ali spletnem naslovu www.cyclingpp.com.

Zadnje objave

Objave

« April 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize