Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija

T: +386 2 778 67 01

Kocjanu dva krat drugo mesto v Kranju

Rajko Petek
Prvi trije v KranjuŽe kmalu po štartu sta uspela pobegniti Esad Hasanović (Centri della Calzatura) in Matthias Krizek (Tyrol), ki sta si uspela prikolesariti nekaj več kot pet minut prednosti. V slednji so zaostanek nadzorovali kolesarji Save, ki niso hoteli dovoliti, da bi si ubežnika prikolesarila preveč prednosti. Ob povratku v Kranj so morali kolesarji prekolesariti še tri kroge po 9,2 kilometra.

Ob prvem prečkanju ciljne črte sta imela ubežnika še minuto in pol prednosti. V nadaljevanju sta bila zelo hitro ujeta. Ob pričetku zadnjega kroga je s pobegom poskušal Kristjan Koren, ki je bil pet kilometrov do cilja ujet. Sledil je pomemben boj ekip za čim boljši položaj pred pričetkom Jelenovega klanca.
Zmago je tako dosegel Grega Bole iz Adrie, na drugo mesto se je uvrstil Jure Kocjan, tretje pa Ilešič iz Save.

Rezultati dirke VN Kranja, 161 km:

1. Grega Bole (Slo) Adria Mobil 3;45:56
2. Jure Kocjan (Slo) Perutnina Ptuj
3. Aldo Ino Ilešič (Slo) Sava
4. Robert Sydlik (Nem) Team Vlassenroot
5. Matej Gnezda (Slo) Radenska KD Finančna točka
6. Matic Strgar (Slo) Radenska KD Finančna točka
7. Rino Zampilli (Ita) Katay
8. Enrico Rossi (Ita) NGC Medical vsi isti čas
9. Eddy Serry (Ita) Miche-Silver Cross +0:05
10. Krištof Ščavinski (Pol) Miche-Silver Cross

16. Matej Stare (Slo) Perutnina Ptuj vsi isti čas
32. Kristjan Koren (Slo) Perutnina Ptuj
33. Kristjan Fajt (Slo) Perutnina Ptuj 


Po ulicah Kranja

Kolesarska karavana v kateri so manjkali kolesarji ekipe Liquigas je bila popolnoma ista kot na včerajšnji dirki prve kategorije za VN Kranja. Organizatorjem je uspelo na današnjo dirko privabiti še kolesarje slovenske ekipe Motomat, hrvaške ekipe Loborika ter Slovenca Janija Brajkoviča (Astana). Vrstni red na koncu dirke je bil popolnoma enak kot včeraj. V ciljnem šprintu je ponovno slavil Grega Bole, ki je bil zopet boljši od Jureta Kocjana in Alda Ina Ilešiča.

Kolesarji so morali na današnji dirki, ki sicer ni kategorizirana s strani Mednarodne kolesarske zveze, kar petindvajsetkrat preko Jelenovega klanca. Večji del dirke so bili v begu Kristjan Đurasek (Perutnina Ptuj), Francesco Reda (NGC Medical) in Prmžeslav Niemec (Miche). Glavnina jih je ulovila pred zadnjimi tremi krogi. Nato je še nekaj kolesarjev poskušalo pobegniti, a glavnina ni dovolila presenečenja. V zadnjem krogu je skozi center Kranja uspel pobegniti Kristjan Koren, ki si je uspel prikolesariti deset sekund prednosti pred glavnino. Kolesarji ekipe NGC Medical so poskrbeli, da je bil Koren ujet dobrih tristo metrov do cilja. V šprintu je najboljše svoje delo opravila ekipa Adria Mobil, ki je Boleta pripeljala na prvo pozicijo pred zadnjima dvema ovinkoma pred ciljem. Jure Kocjan je bil danes veliko bližje Boletu, ki ni slavil tako prepričljivo kot včeraj.

Jure Kocjan''Saj sem zadovoljen, a vseeno ostaja grenak priokus. Ves čas smo imeli potek dirke pod nadzorom. Ogromno je bilo sprememb ritma in tudi dirka sama je bila zelo nervozna. Žal mi je Korena, ki je bil ujet tik pred ciljem,'' je za Sportal povedal Jure Kocjan.


Zmagovalec Tomaž BaumanPoleg kolesarjev v kategoriji Elite so v Kranju nastopili še kolesarji ostalih kategorij. Pri dečkih C je slavil Jon Božič (Adria Mobil), pri dečkih B je slavil David Per (Adria Mobil), pri dečkih A pa Simon Komperšak (TBP Lenart). Pri mlajših mladincih je slavil Jan Polanc (Sava), pri starejših mladincih pa Tomaž Bauman (Perutnina Ptuj).


Rezultati dirke Po ulicah Kranja, 87,5 km:

1. Grega Bole (Slo) Adria Mobil 1;56:04
2. Jure Kocjan (Slo) Perutnina Ptuj
3. Aldo Ino Ilešič (Slo) Sava
4. David Tratnik (Slo) Radenska KD Finančna točka
5. Daniele Callegarin (Ita) Centri della Calzature
6. Kristjan Koren (Slo) Perutnina Ptuj
7. Domenico Agosta (Ita) Nippo-Endeka
8. Massimo Giunti (Ita) Miche-Silver Cross
9. Boštjan Rezman (Slo) Radenska KD Finančna točka
10. Mariuž Wiesiak (Pol) Nippo-Endeka
11. Andi Bajc (Slo) Radenska KD Finančna točka

16. Matej Stare (Slo) Perutnina Ptuj
20. Kristjan Fajt (Slo) Perutnina Ptuj

 Zadnje objave

Objave

« September 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize